Entrega Premi Martí Via

28/11/2019
ferran by Splendid Events

Fundació Vallformosa

 

 

Splendid Events ha estat treballant i col·laborant en la gala de entrega del Vè Premi Martí Via, és el segon any que ho fem i estem orgullosos de treballar i col·laborar en una causa com aquesta.

En l’acte de lliurament d’aquest premi, la Presidenta de la Fundació Vallformosa, Queta Domènech i Ramon Majoral, en representació de Gesco Family Office, Josep Ramón Germà, vicepresident de la fundació i portaveu del jurat del premi i Milós Gras, esultora del guardó, van entregar el V Premi Martí Via a la investigadora Purificación Muñoz, de l’IDIBELL (Oncobell Program).

El projecte premiat té com a objectiu estudiar per què alguns tumors de cap i coll i de pell responen a la immunoteràpia i altres no, i com influeixen les característiques de les cèl·lules tumorals en aquesta resposta. Aquest estudi serà realitzat pel grup d'Envelliment i Càncer de el Programa Oncobell de l'IDIBELL i els Drs. Ricard Mesia, Miren Taverna, Maria Plana i Josep Piulats de Servei d'Oncologia Mèdica de l'ICO, i les Dres Rosa Penín i Montserrat Gomà de el Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital Universitari de Bellvitge.

La Presidenta de la Fundació Vallformosa, Queta Domènech, va destacar que aquest premi és un homenatge al seu marit i a totes les persones que no han pogut superar aquesta malaltia. Domènech va recordar que invertir en recerca és invertir en el futur de les persones i per això un dels objectius principals de la Fundació Vallformosa és col·laborar, promoure i incentivar la investigació del càncer. 

També va remarcar la qualitat i quantitat de tots els projectes presentats al premi i la dificultat que va tenir el jurat per triar-ne un de sol, ja que aquest any hi va haver rècord en la presentació de 31 projectes.

El jurat estava format per la mateixa Queta Domènech, el Dr. Josep Ramon Germà, Catedràtic d’Oncologia Mèdica de la UB i director d’Estratègia Clínica i Resultats a l'ICO; la Dra. Meritxell Tàpia, coordinadora del Procés d’Assistència Crítics del Consorci Sanitari Integral; la Dra. Margarita Majem, Oncòloga mèdica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el Dr. Roger Gomis, recercador de l’ IRB.

Per altra banda, durant la Gala d’entrega del Premi, el Dr. Xavier Ruiz, cap de grup del Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili de Tarragona, va explicar les conclusions del projecte finançat amb el quart premi que es va entregar just ara fa un any.

L’acte va estar presentat per l’actriu Anna Bertran i va se acompanyat de la veu de Marta Bossa i el teclat de Biel Jorba.